Ensam med sonen igen

Pojkvännen skulle kommit idag men han va tydligen för trött eller något så han orkade inte. Så jag och alexander får bli ensamma i natt igen. Och jag verkligen hatar att vara själv. Att sitta i sitt rum mitt i natten när mna är döds trött med en pigg alexander är inte lite jobbigt...

Ska försöka sova snart. God natt!

Ni Anonyma.

När ni är Anonyma eller bara skriver ett namn så finns det igentligen bara ett sätt för mig att svara och det är ju i inlägg. Så för er som vill vara 100% säkra att få svar, skriv gärna en mejl adress som jag kan svara er på eller om ni har en blogg så skriv den.
Men för er som verkligen inte vill lämna ut något av er (och alla andra som har frågor) tänte jag ha en frågesstund. Ett inlägg en gång i veckan där jag lägger upp frågor och mina svar. Det kommer nog mest vara dom som jag inte kan sicka svar till som jag kommer ta med men också intressanta frågor.
Vad tycker ni om de? :)♥


Vilken linje ska jag gå på?

Jag har alltid velat jobba inom mode, fixa andra m.m. När jag började 7:an fick jag ofta komentarer som '' du borde bli model''. Och just när folk börjat säga detta till mig så hade jag börjat kolla på Top Model. (ni vet pogramet med Tyra Banks) Och då fick jag för mig att gå model skola eller något sånt. Men sen kom jag på att det kanske är svårt att hitta ett jobb snabbt och man är model + att jag hatar när andra tar kort på mig. Och det är ju ingen fördel direkt! HAha. I 8:an ville jag designa kläder eller bli frisör. Men jag hatar att sy och jag tyckte att det värkade tråkigt att klippa hår. Men i 9:an så kom jag på en sak som jag igenom alla dom andra förslagen funnits med. SMINK. Jag ska gå en stylist linje. Där man också får lära sig ekonomi, blir diplomerad massör och manykirist. Bra va?!

 


Mormor bloggar

En kväll före jul förra året kom min dotter och berättade att hon var gravid. Jag kan villigt erkänna att det blev något av en chock. Så många frågor och så många funderingar över hennes framtid, vår framtid och barnets framtid väcktes. Men Frida var stark i sin övertygelse att behålla barnet. Vi fick helt enkelt acceptera det faktum att Frida gjort sitt val och agera utifrån det.

Fridas pappa tyckte att det var jobbigt till att börja med. Han var så orolig för Frida och hennes framtid. Fridas lillasyster tyckte också att det var jobbigt i början. Hon var orolig för vad folk skulle säga, och också hur det skulle gå för Frida. Jag var orolig för hur omvärlden skulle bemöta min älskade lilla dotter vars mage bara växte och växte. Men det vände när jag gick till min chef - VD:n på mitt jobb - och berättade att jag kanske skulle bli borta mycket framöver pga min tonårsdotters graviditet. Jag grät när jag gick ut därifrån. Inte för att han varit dum, utan för att han var så positiv. Han gratulerade mig och stöttade mig till 100 %  och sa de mest finaste saker till mig. Från och med det berättade jag stolt för alla att jag skulle bli mormor.

Jag behövde inte vara så mycket ledig från jobbet visade det sig. Frida klarade sig bra, och gör det fortfarande. Och det är inte så att jag tagit över mammarollen. Det får jag inte för Frida och det vill jag inte. Jag är inte Alexanders mamma, jag är hans mormor. Numera har Alexander en väldigt stolt morfar som gärna kommer och hälsar på. Och Fridas lillasyster som nu är moster, älskar sitt lilla syskonbarn och passar honom gärna så fort hon får en chans.

Under Fridas graviditet tog jag beslutet att lämna relationen med Fridas pappa. Det hade inget med Frida och hennes graviditet att göra. Vet att det finns de som trott det, men så var det inte. Anledningen var att vår relationen varit knagglig ett bra tag och att det var dags helt enkelt. Beslutet att lämna Fridas pappa var ett beslut som jag fattade innan jag ens visste att Frida var gravid. Nu har Fridas pappa skaffat sig en ny flickvän. Igår fick Alexander present från morfars nya flickväns mamma. Hon hade stickat en jättegullig kofta till Alexander.

Runt Frida har det hela tiden funnits, och finns fortfarande, människor som hjälper och stöttar och finns till hands när det behövs. Jag tror att det underlättar inte bara för en ung mamma, utan för alla nyblivna mammor. Både Fridas närmaste och Alexanders pappas närmaste finns till hands när det behövs. 

Frida och Alexander bor hos mig och Alexanders pappa är här flera gånger i veckan. Frida ska bo kvar hos mig tills hon är 18 år, minst. Det har Fridas pappa och jag bestämt. För även om Frida är en mamma med allt vad det innebär, så är hon också fortfarande en tonåring med allt vad det innebär.

Jag är oerhört stolt över min dotter. Hon är stark, vacker och en riktigt bra mamma. Jag känner ingen oro inför hennes framtid eller hur hon och Alexanders pappa ska klara sig. De har varandra, de har en underbar son och de har stöd från alla håll och kanter. 
 


Testar snart..

..nytt schampo och balsam. Något speicellt schampo eller balsam ni vill att jag testar?


Faderskap fastställt!

Idag va jag pojkvännen och Alexander och skrev på papper om att Alexanders pappa är pappan. ;)
Det gick bra och efter det så köpte vi spån till djurburrarna, cyckel lås och svarta små ramar. Köpte 3 st ramar från Clas Ohlson för 69:- stl: 10x15. Ska ha en bild på alexander, en på mig, och en på pojkvännen.. tror jag.. Hmm. får se :)




Sista inlägget om komentarerna!

Det här är sista gången jag förklarar inlägget om att det är pinsamt när alexnader skriker. Sen orkar jag inte bry mig om vad folk säger. Jag ger upp isf...

Dom flesta tror att en ung tjej inte klarar att vara mamma. MEn det gör dom flesta. Och jag vet att jag är en av dom. Och det är pinsamt när ens barn skriker FÖR ATT om man inte vet varför så börjar folk runt om skring kolla på en och tycka att man är en dålig mamma. Och det tror jag många mammor tycker. Att känna sig som en dålig mamma är det värsta som finns när man nyss fått barn. Och ni som säger att jag inte är mogen för att jag inte gillar att folk ser mig som en dålig ung mamma får mig att må ännu sämre. Hoppas ni förstår att det inte är mitt barn jag skäms för utan mig själv.

Och tack till alla er som förstår och tycker att jag sköter mig bra!


Men seriöst!

Mycket knäppa komentarer får man idag. Tänkte svara på en till komentar.


Hej Anonym!
En nyfödd bebis är inte bara att lägga i sängen och så somnar han. Anledningen till att han blir övertrött är att han inte kan somna pgv av olika saker. Han har varit lite gasig i magen och väldigt orolig. det är bara 2 saker.
Om du tror att jag tror att livet är en dans på rosor så kan du inte ha läst många inlägg. Mitt liv är ingen dans på rosor och jag har inga speciella planer. Det värkar som du bara trycker ner mig för att dina planer gick åt helvete. Du vet inte hur mitt liv är. Eller har varit.
Svara på det här är du snäll.
Vart finns rosorna i det här?
Otrogen pojkvänn
Föräldrar som skiljer sig.
Kompisar som går i mot en.
+ en massa annat!


Så här är det med pengar och min utbilding





Hej!

Jag vet att barn skriker. Och det är pinsamt när ens barn skriker och om man inte vet vad felet är så tror alla att man inte kan hantera det. Jag vet ofta vad som är felet med Alexander. Och när han är övertrött är det svårt för honom och koppla av runt ljud och folk. Jag känner mig själv tillräkligt bra för att veta att jag är lika mogen som någon annan.

Och när det gäller allt det här med pengar så är det något som du inte har en anning om. Så här ligger det till: Jag får föräldrapening i lite över ett år. tror det va 400 dagar. Och jag får undehållsstöd varje månad + hans barnbidrag. Nästa höst så börjar jag gymnasiet med 95:orna. Jag kommer gå i skolan som alla andra, bara ett år senare. Och när jag går i skolan får jag studiebidrag. Så förhoppningsvis kommer jag inte behöva ha kontakt med soc eftersom min pojkvän (alex pappa) antagligen kommer ha jobb om ett år.

Hoppas det var ett bra svar! Kram Frida


höst kläder?

Jag behöver rensa ut min garderrob känner jag. Vill ha nytt. Väldigt mycket använder jag inte ens. Min stil har ändrats. Så jag behöver nytt.
Tänkte kolla runt lite på hemsidor och kolla vad som finns nu till höst. Vilka plagg tycker ni är viktigast nu till höst? Vad vill ni ha?


Face Wash and Gel (priser)

Face Wasch och Gel by CCS Demons Angels Finns att köpa på apoteket. Märket har också ett läppbalsam med glans. Man kan beställa hem produkterna från www.apoteket.se
¨
♥ Face Wasch - 65 :-
♥ Face Gel 69 :-
♥ läppbalsam 10g 55:-

Idag har jag..

Idag har jag mamma, syster och aLexander promenerat ner till Rusta och jag köpte mig en hårfön och snoddar.
Så slipper jag duscha flera timmar innan jag ska ut för att håret ska torka och johanna slipper mig som snodd tjuv. Bra för alla tycker jag ;)


ska snart äta kykling och senare kommer pojkvännen hit.


 
♥ Linne - BiKBoK 29 :- (REA)
♥ Kjol Vero Moda - Cassles 149 :- (REA)

Middagen..

Kom hem från kräftskivan för en stund sedan. Det gick faktiskt väldigt bra. Visst, han skrek men det brukar han göra efter klockan 17.00. Hade inte förväntat mig något annat. Men senare mot kvällen så blev han övertrött och skrek utan stopp. då kände jag att det var dags att åka hem. Jag tror också han skrek för det va så mycket ljud runt honom som han inte var van vid vilket gjorde honom lite mammig. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Är super trött. God natt!


Lady Mama

Who is Lady Gaga? I only know one Lady and thats me. Lady Mama!

Haha, I know, sjuk humor jag har.. ;)

Ska snart iväg på kräftskiva, And I'm wearing this!




and my baby is wearing this! ;)




Testade produkter

Först så har jag testat Dove - Summer Glow. En bilig brun utan sol produkt. 43.95 :- om man ska vara exakt.(på ICA)
Hur är den? Hur rekomenderar jag att den ska användas?
Själva lotionen är ganska kletig och tar några minuter innan den torkar. Och du ska helst vara ny duschad och gärna använda någon form av skrubb som tar bort gamla hudrester så du inte blir fläckig. Om du inte vill duscha varje gång innan använding utan vill bli jätte brun så ska du smörja in dig med en annan lotion först och ta på denna efter. Färgen kommer dagen efter om du duschar på kvällen, vilket jag rekomenderar. Vakna upp med lite brunare ben en när man somnade är ju inte helt fel! :) Det tar några dagarns använding innan man blir riktigt brun. Men jag tycker det är bra, det ser mer naturligt ut!


Andra produkten. By CCS.
Demons & Angels Foaming Face Wash och Face Gel. (rekomenderas ej till känslig hud!)
Vet inte priset, men kan ta reda på det om någon vill. Säg till isf!

Hur är den? Hur rekomenderar jag att den används?
Face Wash - Det är som en pump och när man pumpar så kommer det ut skum typ. vilket man tar i hela ansiktet. Det är perfym i som har lukten på grens till kill perfym. Luktar otroligt gott dock. eftersom den luktar lite killigt så lyckades jag få pojkvännen och att testa. Dagen efter så tyckte han att hans finnar (dom få han brukar få) va borta. Så han tyckte den nog va helt okej. Jag tycker också den är jätte bra, låt den sitta i någon minut, kanske samtidigt som du borstar tänderna. Då skunker skumet in och huden blir super len.
Face Gel (används efter Face Wash) - Är som dom flesta gels. Man behöver inte ta så mycket. För mig räckte det med mindre en en 50 öres krona att smeta in, ;) Man blir väldigt len av den här också.
Dom här produkterna rekomnederar jag verkligen! Man behöver int eha problem med huden för att använda dom. Jag har nästan aldrig finnar eller så men älskar att få baby len hud. Toppen! :D



Någon produkt ni vill att jag testar? säg till vart jag kan hitta den så ska jag göra mitt bästa! :)
Kram

God morgon

Nu är jag vaken för dagen. Alexander sover så jag har lite tid att blogga.
Har testat lite nya saker också så jag ska snart lägga upp ett inlägg om vad jag tycker. :)
Senare idag blir det kreftskiva hos Alexanders Farmor. Hoppas det går bra eftersom det är senare på dagen så kanske hanblir lite skrikig. Och det kan ju bli lite pinsamt.. :/

Berättar hur det gick när jag har tid senare, i kväll blir det nog.

Alxander är väldigt lik sin pappa, även när han sover...


Tur eller Otur?

Fick nyss ett sms av mamma som sa att tandläkaren ställt in tiden. Är det tur eller otur?
Just nu känns det som det va tur. MEn antagligen måste jag dit någon gång då jag verkligen inte vill. Haha, för jag har oftast otur.


Tidig Morgon

Alexander blev pigg efter ett blöj byte så nu sitter jag typ döds trött i köket..
Tydligen skulle jag till tandläkaren idag, hur fan det nu ska gå till?

Aja, ska ge mig son lite uppmärksamhet..


Nattis

Nu ska jag och Alexander sova. Förhoppningsvis så blir i morgon en lika bra dag som idag. Alxander va väldigt snäll och mysig och jag fick t.o.m sova en stund på dagen. Mys, mys <3


Köpt lite saker :)

Idag va jag och shoppade med Elin. Trode rean va slut men det fans ju ganska mycket kvar ännu!
Det blev lite smink, ett par byxor en tjol, en tröja. :) (avrundat priser)

 150 kr Från Vero Moda
 150 kr från Vero Moda


 100 kr från Only


 Foundation 150 kr från Maybelline
Blusher by H&M 50 kr
Borste från H&M 40 kr
Smink svampar 20 kr

Tack till er som svarade!

Tack till er som svarade på mitt inlägg ''vad tycker ni?''.
Jätte kul att veta att ni läser ofta och tycker det jag skriver är intressant. Det får mig att vilja forsätta blogga!

Jag hade tänkt lägga till lite saker i bloggen snart. Eftersom jag inte gör så mycket på dagarna har jag funderat på att testa bodylotions och lite smink och så. Förutom Alexander, som innebär väldigt mycket jobb så gör jag inget på dagarna, så att blogga om lite andra saker en min vardag så lägger jag in något om något annat då och då, är det okej med er? :)


Vad tycker ni?

Nu tycker jag faktiskt att jag blivit lite bättre på att göra fler inlägg men ni har ju slutat komentera. Så jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Vad tycker ni om mina inlägg? Vad vill ni ha mer av? :)

Kram

Fireflies

Vill man att alexander ska sova så ska han ha ren blöja full mage och musik. Och inte vilken musik som helst. Fireflies med Owl City.

Konstig nog värkar det inte som han kan somna hos mig eller något. Han kanske känner av att jag inte är på toppen humör just nu så han kanske blir orolig av de eller något. Men nu går mormor (min mamma) och försöker få honom att somna för jag verkar ju inte lyckas idag.. så super trött nu är jag också.. Tufft att vara mamma. Men om alla andra klarar det så gör jag nog det med.


färgat håret och fixat löshår

Igår kväll så hjälpte pojkvännen mig att färga håret och sy fast clipsen på löshåret. Vems pojkvän skulle göra något sånt? Haha. Blev väldigt nöjd iaf. Mamma köpte löshåret för 600 :- med clips.





Har inte i allt löshår på bilden...
 


Man visste men ändå inte...

När man börjar skolan och får sina nya kompisar tror man att man ska ha dom vännerna för livet. När man blir lite äldre och början 9:an så vet man att man antagligen inte kommer träffa sina kompisar man har då så ofta fast man förtränger det och lever på som vanligt tills man glömmer av det. Men sen när sommarlovet börjar ta slut så inser man att sina bästa kompisar inte kommer vara med en i skolan, inte äta lunch tillsammans och inte röka på rasterna. Man blir lixom ensam igen, och måste börja om, skaffa nya vänner.

Det är speciellt jobbigt för mig nu. För jag börjar inte i en ny skola där det finns möjlighet att skaffa nya vänner. Jag försöker hålla kontakten med dom gammla. Fast det är svårt det med, eftesom dom skaffar sig nya vänner och inte har tid för mig, Mamman

Naglar :)

Såhär blev mina naglar. Nagellack från turkiet :)


Brun utan sol

När jag va gravid så fick jag ett tips om att brun utan sol suddar ut bristningar. Och de gör de, på sätt och vis.
Vanlig body lotion får dom att försvina lite, men eftersom brun utan sol har ''färg'' så försviner dom väldigt mycket. eller dom försviner ju inte men dom syns mycket mycket mindre. Så idag när jag köper hårfärg ska jag köpa brun utan sol också. Klarar inte av bristningar, USch!


I väntan på sömn...

När man sitter och väntar på att bebisen ska somna så går tiden väldigt låångsamt och man hinner bli super pigg. Inte kul! Varit själv med Alexander under natten sen i fredags, så börjar bli riktigt sönder trött nu.

Senare idag ska jag träffa pojkvännen utanför ICA och vi ska köpa blöjor, smör och hårfärg, tihi :)

Nu sover alexander, bästa att skynda sig till sängen!


Måla naglarna..

Nu ska jga måla naglarna medan Alexanders mormor (min mamma) tar hand om honom.
Känns skönt med några minuter till att ta hand om sig själv.. Imon ska mamma köpa löshår till mig eftersom jag inte får vara inne i stan med Alexander ännu pgv smitt risk. Och så ska jag färga håret lite mörkare, för nu börjar det bli lite guld brunt, inte så fint på mig.. :/



Sov stund

Nu har jag sovit en stund, Alexander somnade vid 12 och jag somnade vid halv 1 och nu är klockan halv 3. Men nu värkar det som han vaknar. Så fort man sätter sig för att blogga vaknar han. Snäll bebis..
Fast nu somnade han om.. Konstig bebis..

Nästa vecka har mamma sagt att hon ska fixa löshår till mig :)
Nähä, nu vaknar han visst ändå.. aja, vi hörs!


Städ dags

Mamma skulle iväg med jobbet idag och kommer hem i morgon så jag har lovat henne att damsuga lägenheten och städa mitt rum. Och mitt rum behöver städas! Fattar inte hur jag lyckas stöka ner så mycket så snabbt..

Pojkvännen är här också så jag slipper vara ensam. Just nu sover alex, hoppas han gör det en stund till. Är väldigt trött efter en jobbig natt. Han har börjat skrika väldigt mycket. Vi tror det är typ gaser, för han fiser typ hela tiden, Haha.

Betyder inte ''jag älskar dig'' något längre?

Sitter och funderar på orden ''Jag älskar dig''. Vad betyder dom? Vad betyder älskar?
För vissa betyder det tydligen inget. ''Det är något man bara säger''. Är det verkligen så?
Jag har sagt det till typ en person utan att mena det men det va för att hon sa det till mig. (som kompis alltså)
Jag märker när jag älskar någon. För det är en sån stark känsla. Och jag kan inte säga det till vem som helst.
Kan bara säga just dom orden om jag värkligen mennar det. Jag hade t.o.m svårt att säga det till Alexander dom första dagarna. Även om han inte vet vad jag säger så betyder det ändå för mig eftersom jag vet. Fast jag tror det kan ha varit för jag va i chock efter förlossningen, fattade inte riktigt att min mage va borta och att den lille va ute. Kunde inte ens kalla han Alexander dom första dagarna.

Jag vet när jag älskar någon. Delvis för då får jag fram orden ur munnen. Och för att jag känner det i mitt hjärta.
Och nu kan jag säga det till Alexander, och kalla honom för sitt namn.

Säger ni ''jag älskar dig'' även om ni inte menar det? Isf, varför och till vilka?


Fyllt år

Japp, nu är man 16 år då. Känns lite konstigt men, men. Fick massa fint, och pengar så jag kan köpa löshår och lite annat :)

Det är verkligen jätte svårt att få tid till bloggen, jag har ju lixom inte ens ändrat headern. Fast det beror också på att jag inte vet vad jag ska skriva.

Nu står det ju 15 år och Gravid. Vad tycker ni det ska stå nu ner jag är 16 och bebis är ute? :)

 Ny klänning från H&M

Vad ska man göra?

Om man inte kan gå ut på dagarna mer en någon timma. Vad ska man göra då?
Vad kan man göra för roligt hemma? Behöver eran hjälp att komma på något för mina idér är slut ..

Sex and the City

Dom senaste dagarna har jag suttit framför tv:n och kollat på Sex and the city. Mamma köpte boxen och filmen.
Så jag är extremt nörd på den serien. Typ beroende. Haha! Kanske inte men nästan..

Vilcka serier tycker ni bäst om?


Vad tycker ni?

Vad vill ni veta? Vad vill ni att jag skriver om?

Det är svårt för mig att läsa era tankar..

Jag ska iaf försöka göra inlägg oftare. Kanske ett om dagen iaf.

Glöm inte att komentera, får inga komentarer längre. Haha. Bryr mig inte extremt mycket eftersom jag bloggar mycket för min egen skull. Men det är ju kul om folk ändå skriver lite ibland. :)

På torsdag fyller jag år så då ska jag vara hemma hos pappa eftersom vi inte har någon soffa hemma hos mamma och vi har bara 4 stolar. Så att fira mig blir lite svårt. Självklart ska Alexander vara med då också.
Jag önskar mig faktiskt inget. Bara pengar. Vill kunna köpa mer kläder och beställa hem löshår. Haha. Jag tror jag fått kläd sjukan eller något ...


Första kläderna är redan här!

Idag kom mamma hem med paketet från Nelly.com

Härligt att man slapp gå ner massor i vikt innan man kan ha på sig snygga klänningar.
Och folk som trodde jag skulle vara fet bara för jag blev gravid. Känner mig lite malig för att dom hade fel. Haha.

Vad tycker ni?







Har inte lärt mig hur man roterar bilderna på den här datan ännu Haha.




Beställt kläder

I går så fick jag för mig att beställa hem lite kläder. Eftersom jag inte får gå i affärer ännu med Alex pgv smitt risk så beställer jag kläder ist. Vilket var väldigt kul! Kunde inte bestyämma mig för vilka kläder jag skulle ha för det fans så mycket men jag kan ju inte kasta bort alla mina pengar... Men det va rea och det fanns massor med fint.
Ett tips är Nelly.com. Hittade massor med fint under 100 kr!

Det är verkligen svårt att ha tid med bloggen nu när alex är så liten. Han behöver mig jämt och det är svårt att få någon tid för mig själv och jag känner att jag redan börjar tappa kompisar. Det är jobbigt. Men jag önskar inte att han inte fanns.

Sen när mamma och lillasyster börjar jobba och gå i skolan igen blir det nog väldigt ensamt. Jag hoppas bara att dom här första månaderna går fort så att alex klara sig utan mig längre stunder så jag kan ta en fika med kompisar och så.



RSS 2.0