Utseendefixerad

Igår när jag skulle sova så låg jag och tänkte på hur utseendefixerade alla har blivit. Även jag är det. Det kanske alltid har varit så. Men nu så känns det som det blivit värre. Har jag rätt?

Smink och snygga kläder är ett måste. När man sitter och kollar runt olika bloggar så finns det unga tjejer som kanske är 17-20 år som opererar sig. Gör bröst förstoringar och går på olika dieter.

Vissa tjejer säger och skriver att dom tycker att dom är så j*vla snygga och bäst. Tycker dom att dom är det eller säger dom bara det? Hur får man så bra självförtroende och självkänsla?

Jag har fått prestationst ångest. Jag måste se perfekt ut för att jag inte vill vara en ''tråkigt och slö morsa''.

Sen lyssnade jag på den här låten. Och även om man vill förändra sig så finns det inte så mycket man kan göra åt att man är den man är. Och alla vill vara fina, för vem? För sig själv? Sina vänner? Killar?

Det finns någon för alla. Det kommer finns någon där ute som tycker att man är perfekt som man är.
Fast när hittar man den personen?

Insidan räknas. ''Who says you'r not perfect?''


Kommentarer
Postat av: EMMAS

fin header :)

2011-05-26 @ 13:47:37
URL: http://perssoneemma.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jättefin blogg! Var med och tävla om dagens blogg hos http://mammatillamelia.blogg.se/2011/may/ar-ni-med.html

2011-05-26 @ 17:34:33
URL: http://mammatillamelia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller helt med ditt inlägg!

2011-05-28 @ 16:23:58
Postat av: Jane

Du har helt rätt i att dagens samhälle är väldigt ytligt och utseendefixerat.. men så har det faktiskt varit i många år.. inte bara nu. Ser man i historien.. 50, 100, 300, 1000 år tillbaks så har människor alltid varit fixerade vid eget och andras utseende. Idag har vi ju den otäcka delen att vi kan operera det som vi inte tycker passar, men till vilken nytta? Kroppen är en föränderlig sak. Om 7 år är alla dina celler i kroppen utbytta mot nya i den ständigt pågående cykeln som kallas livet.

Se inte så mycket till hur andra är, hur andra ser ut, vad andra tycker om ditt utseende. Det viktigaste du har är din insida. Din klokhet och smarthet är det som hjälper dig genom livet, att skapa ett bra liv för dig och Alexander. Räta på ryggen och acceptera att DU duger för att du är DU, den unika individ du är. Vi föds som kopior men dör som orginal! Du har ett helt liv på dig att utvecklas till att bli en superkvinna, men endast efter dina egna mått, för det är ditt eget samvete som styr på kvällen om du tycker ditt liv var lyckat eller inte den dagen.

Man mår bra när man accepterar att den värsta måttstocken är en själv, och det kan bara man själv påverka. Lita på dig själv och gör de val som känns bra i din själ. Spela roll om du inte är perfekt en dag.. man får lov att gå i pyjamas o bara mysa ibland för att man behöver det. Världen går inte under! Kärlek och trygghet är livets viktigaste bitar. Du jobbar hårt på bägge! Du gör ett bra jobb!

Ta hand om DIG!! <3<3<3

2011-05-31 @ 22:26:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0