En jobbig sak..

Jag trodde aldrig att det va det här jag sulle klaga på när jag blev mamma..
Jag trodde att jag skulle klaga över att byta blöjor, amma, och nästan ingen sömn. ( sömnen kansk jag klagar på lite :P)
Men det värsta är nog alla som vill komma och kolla, peta och hålla Alexander. Jag vill helst bara stänga in mig med honom på ett rum så fort någon knackar på dörren. Och ingen förstår det. Att det är jobbigt att folk ska hålla på med mitt barn är helt oförklarligt. Förlåt mig för att jag är lite ego med mitt ny födda barn. Men jag har bara haft honom en vecka och en dag. Han kommer inte försvinna. Man kan få träffa honom senare. Det behöver inte hända så fort han kommit ut ur magen. Jag förstår om man är nyfiken men låt mig få vara ifred iallafal en dag utan frågan: När får jag komma? Eller det värsta. Komma och ringa på dörren. Alexander sover nästan jämt. Och ibland även jag. Även om han kanske inte alltid vaknar när det ringer på dörren så gör jag alltid det. Om jag inte är döds trött. (vilket jag sällan är)

Jag har nog mest i mot vuxna. För dom vet hur man är en mamma/pappa. Dom flesta är ju det. Och jag vill inte framstå som en sämre. Mina kompisar får gärna komma och hälsa på. Fast inte fler en 2 personer åt gågen. Vill inte att alla ska komma och köra ner ansiktet i hans vagn när han sover.

Ni ska få träffa honom och lämna presenter om ni vill. Men låt mig få flytta först. Och det gör jag i mon.





1 år och 1 vecka

Idag firar jag och pojkvännen 1 år tillsammans. Känns ganska häftigt. 12 månader har vi stått ut med varandra.. någurlunda bra iaf. Haha. Klart vi har haft det jobbigt men förhoppningsvis så blir det bättre mellan oss nu.

Och Alexander är nu 1 vecka gammal. :)

 (totto = smeknamn)


Träna?.. kanske inte.

Jag trodde att jag skulle behöva träna en massa för att få en hyfsat platt mage igen, men tydligen inte.
Magen är nästan som den va förut. Fast jag kommer nog börja små träna om några månader ändå för att vara hälsosam och få lite muskler... (om jag nu kan få muskler xD)

Från det ena till det andra.

Idag va vi på hörsel koll och på storken (läkare som tog blod prov och vägde Alexander)
Hans hörsel va bra och han hade gått upp till 3 kg exakt. Det tyckte läkaren va bra eftersom när vi lämnade BB så vägde han 2845 gram.

I kväll va Alex lite små jobbig. Första gången sen sjukhuset jag blivit väldigt stressad och frustrerad. Han vakna runt halv 8 efter att både han och jag sovit i min säng. Och han somnade runt halv tio.




Förlossnings berättelse

Jag ska försöka berätta så bra jag kan men ärligt talat så kommer jag inte ihåg så mycket. :P

Jag sov hos pojken torsdag till fredag. Fast jag sov nästan inget under den natten. Under dagen (torsdag) så hade jag samandragning som jag berättat om förut. Och sen när vi skulle sova så blev dom lite värre. Men jag lyckades sova i kanske en timma. Sen vaknade jag igen och kunde inte somna om för det gjorde bara ondare. Och jag ville inte hålla pojken vaken så jag gick hem kl 6 på morgonen. Mamma va vaken för hon skulle snart till jobbet. Men när hon förstod att det va värk arbetet som hade satt igång så åkte hon inte. Jag tror det va runt 12 tiden som pojken kom till mig och någon timma senare ringde mamma till sjukhuset och vi fick lov att komma in.

När jag kom in va jag öppen 4 cm. Och jag fick använda lustgasen. Det va lite roligt. Låg och skratta åt inget och det kändes lite som om jag va jätte full. Men efter några timmar igen så gjorde det så fruktansvärt ont att jag bad om epidural för lustgasen funkade inte. Och jag har sätt på tv när tjejer tagit den bedövningen och hur ont det gjorde på dom och ma måste ligga helt stilla. Så jag va lite rädd. Jag kände inget och det funkade perfekt. Kände knappt av värkarna och kunde sova lite. jätte skönt!

efter några timmar igen så skulle jag pröva att gå på toa och då gick vattnet i toan. Det va ju tur! För det va massor. Det kändes som 2 stora vettenbalonger åkte ur mig.
Sen började det trycka mot rumpan nästan med en gång. kl 22 började jag krysta och kl 22.27 va han ute.

Jag måste säga att det här är en av dom få gångerna jag faktskt är stolt över mig själv. Jag behövde inte sy ihop något.  (om ni fattar vad jag menar) xD

Alexander är ganska lång. Jag menar han är ju ändå 2 veckor tidigt och är ändå 52 cm lång och vägde 2950 när han kom ut.

Och mina mage är borta! Är typ helt platt.. Ni kan få se en bild senare i veckan..

 Efter förlosning - Jag vet jag är super snygg xD


Bra anleding till att inte ha bloggat

Även om man inte trodde att det skulle hända 2 veckor tidigt så kom bebis ut i fredags klockan 22:27.
Vi fick en liten pojke som heter Alexander.

Att vara mamma och lära sig nya saker har visat sig vara väldigt svårt. Speciellt att amma. Men nu går det också bättre. Och han gör inte så mycket mer en att Äta, sova kissa och bajsa. Han är väldigt lung tycker jag. Även om jag blir lite sur på han om han skriker mycket. Men, men. Det går ändå bra. Fast sova speciellt mycket får man ju inte. Men det överlever jag också.



Kommer nog inte blogga så mycket.
Men skriv gärna frågor så sätter jag upp frågorna och svaren i inlägg när jag får tid.
Bilder kommer lite då och då också.

Headern får sitta kvar tills jag har tid att fixa det.

Mormor (min mamma) och Alexander

Idag

ska snart bort till pojken och äta middag och så. Sen Ska vi hyra film och ha mys.
Kommer nog inte skriva mer idag i bloggen. Så vi hörs imon.
Kram Kram

Pojken 18 år!

Idag fyller pojken 18 år. Grattis älskling :)


Hemma dag..

Idag har jag typ inte gjort något. Tråkigt värre. Längtar tills jag får ''månadspeng''. Då ska jag shoppa på rean. Om den finns kvar.. Och om den är kvar hoppas jag att dom har fina kläder kvar :)

Imorgon fyller pojken 18 år! :o
Då blir det antagligen middag hos han. Och den 24 ska han ha ''fest'' med släkten typ.

Nu ska jag kolla på Livet på BB, en ny tv serie på kanal 5.

Min kärlek!

Bara för att man är gravid eller är mamma så betyder det inte att man kan köpa snygga skor!
Blev förälskad i dessa skor från DinSko, REA 299:-
Väldigt bekväma faktiskt!


Nu har vi nog allt?

Jag tror faktiskt att vi har det mesta nu. Jag har ju ingen bild på spjälsängen som jag ska ha hos mamma. Men det är ju för den inte är ihopsatt ännu.
Här kommer bilder på några av sakerna. Tänk på att jag använder mig av mobil kamera så jag har inte högsta kvaliten kanske, Hehe.

 - Barnvagn (begangnad, kan göras om till culky)

 - Babysitter (ser ut som en bilstol? Köpt i affär)

 - Bilstol (hyrd)

 -bärsele (som ni ser, ny)

Today


Sista gången jag säger det..

Varför frågar alla vad det blir för kön på bebis? Jag tycker jag har sagt det flera gånger?
Jag vet inte. Och jag kommer inte få reda på det förns den är ute. Anledningen till det är att det va för dyrt. Det kostade 500kr att kolla upp. Och det kändes som onödiga pengar att lägga ut.

Blir lite sur.. läs mina gammla inlägg istället. För jag kommer inte svara på frågan. Förlåt, jag kanske överreagerar. Bara det att ALLA frågar hela tiden.. Och jag är bara trött på att vara gravid nu .. Förlåt.


Imon köps åkpåse.

Nu har jag nyss ätit lite mat. Och snart blir det lite jordgubbar. ÄLSKAR jordgubbar. Hihi ;)

Och imon ska vi äntligen köpa åkpåse. Vad tycker ni att man ska ha för färg? Vagnen är mörkblå.

Morgon!

God morgon.
Jag vet inte varför men jag är fruktansvärt trött fortfarande...

Idag händer det nog inte speciellt mycket. Kanske går och badar med några sen :)
Pojken kanske sover här idag också. mys mys.

Vi hörs!

Trött på magen..

Nu är jag riktigt trött på magen.. Jag förstår inte hur folk kan tycka att man är vacker när man är gravid?.. Haha. Tycker själv att det ser ut som jag stoppat upp en boll under tröjan. Och sparkarna där inifrån är inte speciellt mysiga längre. Bebis börjar ju bli riktigt stor nu och tar mycket plats på min lilla kropp. Jag undrar om bebis är normal stor eller blir mindre? För jag har ju inte speciellt stor kropp lixom.

Aja, igår va jag hos barnmorskan och vi fyllde i det sista och gjorde en samanfattning av graviditeten.
Hon sa det att Fysiskt har jag haft en helt normal graviditet och det har varit jätte bra. Men Socialt och psykiskt har det varit allt för mycket runt omkring mig. Skolan, föräldrar som beslutat sig för att skiljas och strul med pojkvännen... Men det värkar ju som att jag har överlevt. Eller hur?



Bebis får åka hem i...

Nu har jag valt vad bebis ska få åka hem i. Det blev ju typ vitt :P med giraffer på. Eller? Jo det är nog giraffer. Haha. Vad tycker ni? Är det fint nog för en skitunge? Köpt på ullared.


Idag ska jag..

Vaknade för ca en timma sedan och åt nyss frukost.
Under natten så vaknar jag och är super kiss nödig och springer upp på toa. När jag lagt mig i sängen igen så nyser jag. Och det gjorde jätte ont typ där äggstokarna sitter. Jag fick ligga och försöka slappna av i ca 3 min och sen gick det över.. Jätte skumt! Någon som vet vad det kan ha varit?

Ska snart städa rummet också. Förut så hatade jag att städa rummet. Men nu är det inte så farligt längre.. Konstig jag har blivit sedan jag blev gravid. Haha.

Vid 15.30 tiden ska jag vara hos barnmorskan och sen ska jag kolla på amnings BH med blivande mormor. Gillar inte amnings BHar.. Usch.. Önskar jag kunde gå runt i vanliga :(

Och ikväll blir det mys med pojken. ;)

Behöver skriva av mig lite..

Jag känner att jag verkligen behöver skriva av lite känslor som jag har just nu. Även om jag inte kan skriva om allt eftersom det inte är speciellt privat eller hemligt att skriva direkt på internet..

Jag känner mig jätte hemsk nu.. Jag ska försöka vara så ärlig jag kan utan att vara för ärlig. Om ni förstår?

Jag saknar det jag hade för ca 9 månader sen. Jag saknar friheten, alla vänner och att festa. Det gör jag. Grattis alla vuxna. Ni hade rätt. Jag saknar nu och jag mår inte speciellt bra av det heller. Är ni nöjda nu när jag erkänner. Jag hade kanske inte en anning om vad det innebar att bli mamma. Men det gör jag nu. Och det skrämmer mig. Att sitta inne i flera månader kanske och tappa kontakt med vänner. Och att inte ha möjligheten att festa och ha roligt med kompisar. Jag ångrar inte att jag inte gjorde abort. Det hade jag inte klarat. Men jag önskar faktiskt lite ibland att jag inte blev gravid. Jag önskar jag visste om att det skulle bli såhär för ett år sedan. Då skulle jag kunnat förhindra det. Men, men. Nu är det här mitt liv så jag får bita ihop och köra på.

Samtidigt som jag saknar det som va så vill jag ju faktiskt ha det här barnet. Jag älskar skitungen som knappt låter mig sova längre... Och jag ska göra mitt bästa.
en 15 årig tjej kan klara av att bli en bra mamma lika mycket som en 25 åring. Men det är inget jag rekomenderar för någon som har levt det senaste året lite hum.. ''galet'' kanske man ska säga...
Tro mig. Du kommer sakna det.

Vad ska bebis åka hem i?

Tänkte bestämma vilka kläder bebis ska åka hem i. Eftersom restern ska packas ner men restern av sakerna som ska till mammas lägehet. Svårt att bestämma sig. bäst att ta något vitt kanske?


Lite av varje

Just nu sitter jag hemma med gäster b.la. Pojken.
Igår va jag hos frisören.. väldigt länge.. Jag och lillasyster kom dit typ 13.30. Och hon skulle klippa sig och göra slingor och jag skulle färga håret och klippa mig. Och mitt hår hade ju en sån extrem mysko färg så va tvungen att färga två gånger. Sen blev det bra :) Fast mitt löshår är ju typ svart så ska försöka färga om det. Får nog bleka/avfärga det först.

Här kommer bild på mitt nya hår. Och på andra färger och frisyrer jag haft. Vad är finast på mig? :)









NU


Sömnlös natt

Det här va nog värsta natten på länge. Hade amandragningar hela natten och har det fortfarande. Det spänner liksom hela tiden typ och det känns som om bebis trycks ner mot blåsan och det är jätte jobbigt att gå. Magen känns så tung nu. Bebis vägar la mellan 2-3 kg nu kanske?  Och med min lilla kropp blir inte det roligt. Speciellt inte för ryggen. Och det är rikigt jobbigt att ha BH på sig.

Igår fick jag ny mobil iaf :)
Eftersom någon tog min väska i Ullared(gekås) så fick jag ny :)
Väldigt glad för den. Har så snälla föräldrar som fixar det så snabbt så jag va tvungen att vänta flera veckor..

Ikväll kommer lite kompisar hem till pojken och vi ska ha mys kväll typ. Kolla film umgås och ha det riktigt kul bara :)

Vad gör ni läsare på dagarna?

P.S Om det är fler som har bloggar som är gravida så säg till. Älskar att läsa om hur andra har det. Tips gärna om ni vet någon annnan också. Kram!


R.I.P Herkules Rex

I morse när jag kom upp från sängen så gick jag in till marsvinen och ser Herkules ligga med benen åt sidan och jag säger hans namn flera gånger men han rör sig inte och jag ser att han inte andas...
Det känns som det är mitt fel att jag inte tog honom till läkaren tidigare. Jag hade tänkt göra det idag.
Men nu är det försent. Lille söta herkules är nu död. Jag och pojkvännen ska begrava honom senare.
Jag hoppas han had ett bra liv och att han har det riktigt bra nu.

Denna händelsen kan göra att jag blir mindre aktiv här i bloggen.
Men som ni vet kan ni alltid mejla. [email protected]



Trötter

Nu är gravid Frida trötter... Har ont i ryggen också. Allt det här ''hemska'' med att vara gravid kom typ nu när det inte alls är långt kvar.
Exakt en månade idag. Är ju beräknad till 5 agusti ( 5:e juli idag för er som inte vet xD)


Om 2 veckor får jag mitt nya ID-kort iaf. Och pojken lämnade mig i lördags för han skulle till mellerud till onsdag :( Väldigt elakt tycke jag.. Hehe, aja. Får träffa plutten på onsdag iaf :) Och då är vi ensama hemma. tihi!

Nu ska jag snart sova. Lite glass först? Yum!

Nytt id-kort

Ska snart fixa nytt ID-kort eftersom någon snodde min väska på ullared. Typ extremt konstigt? Speciellt eftersom dom tog hela vagnen? Orkar dom inte köpa kläder själv eller?.. Uh. så ireterande att åka därifrån utan något till mig själv. Bara till bebis. Men det va ju bra att den lille fick kläder och så iaf. :)

Gissa könet och kom med namn förslag!

Det blev ju lite dyrt att kolla upp könet så det får bli en överasking.
Men jag tänkte att ni skulle få gissa!
Vad tror ni att det blir? Kille eller tjej?

Och så har jag fått lite besluts ångest när det gäller namn..
Vad ska den heta? :O
Kom med massa förslag!


Händer mycket just nu..

Jag har fått typ samandragningar. - megen spänner sig och ger en extremt obehaglig känsla och gör ont på ett sätt som är svårt att förklara. Så det är jobbig för mig att gå mycket och så.

Och mitt marsvin har blivit sjukt, han är förkyld och äter inte så jag måste ge honom väldigt mycket uppmärksamhet. Mata, tvätta m.m. Så jag har inte så mycket tid över till bloggen.

Men jag kommer göra något inlägg ibland. Och vissa dagar är jag mer aktiv en andra.

Om ni har frågor kan ni mejla - [email protected]


RSS 2.0